INFO

Kaikki mitä tarvitsee tietää

Osallistumisen ehdot


Voit ottaa osaa Emergenza Festivaliin bändinä, ryhmänä tai artistina.
Musiikin pitää olla LIVENÄ esitettyä (karaoke ja mukana laulaminen ei sallittua).
Kaikki genret voivat osallistua.
Maksimi soittoaika on 25 minuuttia.
Maksimissaan yksi cover biisi.
Ei ikärajoitusta.
Voit osallistua festivaaliin vain kaupungissa, jota lähimpänä bändisi asuu.

Osa asioista jota saat kun osallistut Emergenza Festivaliin:

• Liput Musikmesse tapahtumaan Frankfurtissa (11.8-14.8 2018) jokaiselle yhtyeen jäsenelle (max 10 lippua, arvo 250€
• Singlen, EP:n tai albumin lataaminen Spotifyhyn, Deezeriin, Apple Musiciin, Tidaliin ja vastaaviin (arvo 40€)
• Promomateriaalia, esim flyeri ja some julkaisukuvat
• VIP liput joka jäsenelle kaikkiin Emergenzan keikkoihin ympäri maailman osallistumisvuonnasi
• Voit ansaita jopa 100€ jo ensimmäisestä keikastasi!
• 20% alennus t-paitojen painattamisesta tshirt.se:n kautta
• Esittelemme kauden parhaimmat kappaleet Marshall Recordsille (UK)
• Autamme sinua saamaan tykkääjiä FB:ssä, seuraajia instagramissa ja kuunteluita Spotifyssä ja Youtubessa
• Valmennusta miten musiikkiala toimii ja mitä tarvitsee menestyäkseen
...ja paljon muuta!

Osallistumisesta itsestään saa helposti jo yli 400€ hyödyn!
Jos löydät paremman ja halvemman diilin ura-/promopaketille saat rahasi takaisin!

Teiltä vaaditaan vain:Vakuussumma 50€ bändiltä, hyvää musiikkia ja ihmisiä jotka haluavat nähdö teidät livenä :)

Me hoidammekin kaiken muun.
Onko jotain kysymyksiä?
Käytä sivun alaosasta löytyvää chattia tai kontaktoi paikallista manageriasi.

Miten etenee

• ENSIMMÄISET KIERROKSET
Joka kaupungin ensimmäisellä kierroksella 8-10 yhtyettä illassa näyttävät mihin kykenevät. Yleisö ja muusikot äänestävät kännyköillään voittajat, jotka jatkavat semifinaaleihin.
UUTTA: vuodesta 2017 eteenpäin mukana on myös tuomaristo jo ensimmäisillä kierroksilla, jotka päättävät parhaan esiintyjän, joka pääsee jatkoon vaikka yleisöäänestys ei näin näyttäisi.

• SEMIFINAALIT
Kilpailu on kovempaa semifinaaleissa, kun kaikki ovat päässeet jatkoon jo kerran ja haluavat finaaleihin. Yleisö ja muusikot äänestävät jälleen kännyköillä jatkoon menijät.
UUTTA: vuodesta 2017 eteenpäin mukana on tuomaristo myös semifinaaleissa, jotka päättävät parhaan esiintyjän, joka pääsee jatkoon vaikka yleisöäänestys ei näin näyttäisi.

• FINAALI
Finaaleissa ylöisen äänestys ei päätä enää voittajia. Yleisö päättää finaalissa omat lemibändinsä ja lisäksi artistit äänestävät oman suosikkinsa, joka menee äänestyksestä jatkoon yleisön äänestämien bändien lisäksi. Musiikkialalla työskentelevistä ihmisistä koostuva tuomaristo päättää voittajat. Voittaja valitaan yleisön suosikkien (5-6 bändiä) sekä artistien äänestämän bändin joukosta.

• POHJOISMAIDEN FINAALI
Suomen voittaja soittaa Tanskan, Ruotsin sekä Norjan voittajien kanssa pohjoismaiden finaalissa. Uusi tuomaristo ammattilaisia päättää 3 pohjoimaalaista bändiä jotka jatkavat kansainvälisiin finaaleihin. Viime kautena Pohjoismaiden finaali järjestettiin Kööpenhaminassa.

• KANSAINVÄLINEN FINAALI
Kansainvälinen finaali on osa ulkoilmafestivaali Taubertal Festivaalia. Kolme pohjoimaalaista voittajaa matkustavat, syövät ja yöpyvät Emergenzan kustannuksella ja saavat huikean kokemuksen, kun pääsevät soittaman ison ulkoilmakeikan festivaaleilla Saksassa. Muusikot pääsevät tutustumaan muiden maiden voittajiin, oleskelemaan backstagella, tutustumaan musiikkialan ammattilaisiin ja juhlimaan aamun asti! (Mikä tapahtu Taubertalissa jää Taubertaliin..) Kansainvälisen finaalin voittajat päättää kansainvälinen tuomaristo ja voittajabändi saa valita palkinnokseen levytyssopimuksen tai promootiota.

FAQ ILMOITAKuinka ilmoitan mukaan bändini/ryhmäni?

Se on todella yksnikertaista - klikkaa vain ilmoittautumis painiketta alla ja seuraa ohjeita. Kun olet rekisteröitynyt saat sähköpostin, jossa kerrotaan kuinka vahvistat ilmoittautumisen. Kun ilmoittautuminen on valmis, otamme sinuun yhteyttä tapaamisesta. Tapaamisessa käymmä läpi kaikki tarvittavat tiedot ja varmistamme ensimmäisen kierroksen keikkasi.

Täytyykö minun lähettää Emergenzalle demo tai lehdistötiedote?

Ei. Emergenza ei erottele yhtyeitä ennen konsertteja. Ensimmäisenä ilmoittautuneet pääsevät mukaan. Haluamme mieluummin nähdä mitä yhtyeet tekevät lavalla ja annamme yleisön päättää kenestä he pitävät eniten ja antaa näiden yhtyeiden jatkaa eteenpäin seuraavalle kierrokselle. Demo kertoo usein enemmän yhtyeen taloudellisesta tilasta kuin heidän musiikkinsa tasosta.

Minkälaista musiikkia voimme soittaa festivaalilla?

Kaikki musiikkityylit ovat tervetulleita festivaalille: rock, pop, blues, funk, metalli, räp, iskelmä, hiphop jne. Voitte laulaa millä kielelllä tahansa tai soittaa vain instrumentaalista musiikkia.

Yhtyeelläni on sopimus pienen levy-yhtiön kanssa. Voimmeko silti osallistua?

Voitte. Ainoastaan yhtyeiden, joilla on jo sopimus suuren levy-yhtiön kanssa ei toivota hakevan, koska haluamme tarjota uusille, nouseville yhtyeille mahdollisuuden.

Olen sooloartisti. Voinko silti osallistua?

Valitettavasti et. Festivaali on avoin vain LIVE yhtyeille, joissa soittaa vähintään kolme soittajaa. Mutta siis ota kaksi kaveria mukaan bändiisi ja voit osallitua.

Soitan kahdessa yhtyeessä. Voinko osallistua niiden molempien mukana samalle festivaalille?

Yleensä voit. Mutta yhtyeiden jäsenistä korkeintaa puolet voivat olla samoja.

Onko festivaalille ilmoittautumismaksu?

Ei. Ilmoittautumismaksu on korvattu vakuussummalla, mikä takaa paikan festivaalissa, ja mikä on tienattavissa takaisin myymällä ennakkolippuja keikoille. Sekä summa oikeuttaa promopakettiin joka sisältää valokuvauksen, flyerin yms. Osallistujat eivät missään vaiheessa joudu maksamaan järjestajille enää muita maksuja. Vakuussumma on 50€ tai muu ilmoittautumisen yhtydessä ilmoitettu summa. Summa ja käytännöt saattavat vaihdella kausittain.

Enpystykkään enää soittaa. Saanko ilmoittautumismaksun takaisin?

Saat, jos et ole vielä ollut ensimmäisessä tapaamisessa Emergenzan henkilökunnan kanssa, mutta olet jo maksanut ilmoittautumismaksun, saat rahasi takaisin. Mutta jos olet jo vahvistanut konserttipäiväsi kanssamme ja olemme järjestäneet keikan sinulle, et voi enää saada rahojasi takaisin.

Mikä on deadline festivaalille ilmoittautumiseen?

Ilmoittautumiselle ei ole varsinaista takarajaa. Suosittelemme kuitenkin, että ilmoittaudutte niin aikaisin kuin mahdollista sillä paikkoja on rajoitetusti ja ne täyttyvät nopeasti!

Miksi koko yhtyeen täytyy osallistua infotilaisuuteen?

Ensinäkin siksi, että on tärkeää selittää kaikki säännöt ja festivaalinformaatti jokaiselle yhtyeen jäsenelle ja yhdellä kertaa. Väärinymmärrykset ovat ikäviä, ja usein ne yhtyeiden jäsenet, jotka eivät olleet tapaamisissa valittavat, etteivät he saaneet tarpeeksi tietoa. Toiseksi, tapaamisessa sovitaan yhtyeenne konserttipäivä joten on tärkeää varmistaa, että päivä sopii kaikille yhtyeenne jäsenille. Sekä infotilaisuudessa bändi valokuvataan. Ettekö halua että kaikki jäsenet ovat kuvassa? :)

FAQ KEIKATVoimmeko soittaa samana päivänä kuin eräs tuttu yhtye?

Ehkä, emme voi taata sitä.

Voimmeko soittaa covereita?

Voitte mikäli ne ovat sovitettu teidän itsenne kuuloisiksi, mutta Emergenza Festivaalissa ei ole kyse covereiden soittamisesta vaan omasta uudesta musiikista.

Voimmeko soittaa instrumentaalimusiikkia?

Kyllä, kaikenlainen musiikki on tervetullutta Emergenza Festivaliin.

Voimmeko tehdä esityksestämme juuri sellaisen kuin haluamme?

Kyllä, voitte tehdä esityksestänne juuri sellaisen kuin haluatte. Paikallisia lakeja täytyy kuitenkin luonnolisesti noudattaa. Maassa saattaa esimerkiksi olla voimassa säädöksiä ja rajoituksia, jotka koskevat poliittisia viestejä tai tietynlaisia esityksiä, jotka saattavat häiritä yleistäjärjestystä tai olla vaarallisia (esim. tulennieleminen, ilotulitukset, alastomuus jne).

Kuinka kauan voimme soittaa jokaisessa konsertissa?

Yhtyeellänne on yleensä 30 minuuttia aikaa (johon sisältyy 5 minuutin vaihtoaika) valloittaa yleisö. Teidän tehtävänne on valita paras materiaalinne, jonka esitätte noiden arvokkaiden 25 minuutin aikana.

Kuinka soittoajat valitaan?

Alkukarsinnoissa soittoajat arvotaan sattumanvaraisesti. Eteenpäin mentäessä otetaan huomioon ettei bändi esiinny aina samalla paikalla tms. seikkoja. Myös välimatkat otetaan huomioon.

Voimmeko tuoda ystäviä backstagelle?

Ette.

Voimmeko vaihtaa yhtyeemme nimeä festivaalin aikana?

Valitettavasti ette. Yhtyeenne nimi on rekisteröitynä tietoihimme. Nimen vaihtaminen saattaa aiheuttaa hankaluuksia online-järjestelmissä.

Voimmeko valokuvata, videoida tai äänittää esityksiä?

Yleensä se ei ole ongelmallista. Mutta joinakin iltoina kuvaamista ja äänittämistä saatetaan rajoittaa. Kuvaamista ja äänittämistä koskee kuitenkin kaksi rajoitusta: a- materiaali on vain henkilökohtaiseen käyttöön (sitä ei voi esittää julkisesti). b- Toimittakaa kopio tallentamastanne materiaalista paikalliselle aluevastaavalle mikäli näin vaaditaan. Usein järjestelmäkamerat kielletään, mikäli paikalla on jo yhteistyötahon ammatikuvaaja sitä varten.

Voimmeko käyttää Emergezan logoa flyereissä tai julisteissa, joilla mainostamme konserttiamme?

Kyllä, voitte käyttää Emergenzan logoa.

Kuinka saan mainoksen tai musiikkikriitikon arvion Emergenzan websivuille?

Voitte vapaasti mainostaa ja lisätä arvioita yms. bändisi profiiliin Emergenzan sivuilla. Lisäksi jakaamme infoa mahdollisuuksien mukaan myös muiden kanavien kautta. Sekä myös itse tuotamme arvioita bändeillemme.

Voimmeko tuoda omaa rekvisiittaamme (esim. bannereita) lavalle?

Tapauskohtaisesti, koska lavalla on sponsoreidemme bannereita. Emme suoraan lupaa tilaa omillenne. On kuitenkin mahdollista, että voimme järjestää myös teille hiukan tilaa. Tästä on sovittava aluevastaavanne kanssa.

FAQ ÄÄNESTYSMiten yleisö äänestää?

Yleisö ja mukana olevat muusikot äänestävät älypuhelimillaan käyttäen ilmaista äänestysjärjestelmää. Voit äänestää niin montaa yhtyettä kun haluat, mutta on äänestettävä vähintään kahta yhtyettä. Olemme huomanneet, että yleisö äänestää keskimäärin kolmea yhtyettä, jolloin niin sanottu "taktinen äänestäminen" tietyn yhtyeen eduksi jää vain murto-osaksi lopputulosta. Yleisö todella äänestää yhtyeitä joista piti.

Voimmeko äänestää muita yhtyeitä konsertti-illan aikana?

Voitte tietysti.

Mitä jos joku äänestää vain yhtä bändiä?

Äänestys systeemimme koko idea on äänestää vähintään kahta bändiä. Äänestät kaikkia joista pidit. Äänestys systeemimme kännykässäsi ei anna äänestää alle kata bändiä.

Miksi bändit menevät jatkoon yleisöäänestyksellä?

Jos haluat pärjätä musiikkialalla ja pysyä siellä, sinun on todistettava kaikille että saat yleisöä, sillä he ovaat juuri ne ihmiset jotka kuuntelevat musiikkiasi, tulevat keikoillesi ja ostavat merchiäsi. Selviät vain yleisösi avulla, joten on myös tärkeää vetää heille huikea esitys, jotta he haluavat tulla uudelleenkin. Yleisöäänestys antaa realistisen suuntaviivan, oletko menossa oikeaan suuntaan alallasi ja on voimauttava kokemus, jota voit hyödyntää jatkossa. Täytyy siis vakuuttaa koko yleisö, että olette jatkopaikan arvoinen ja saada heidät tulemaan seuraaville keikoillenne myös - jatkossa isommilla lavoilla.

Tarkoittaako tämä, että pääset jatkoon vain jos sinulla on paljon ystäviä?

Ei, sillä jokaisen yleisössä on äänestettävä vähintään kahta bändiä. Tietenkin on vain hyvä asia saada "varmoja" ääniä ystäviltäsi, mutta lisäksi sinun on vakuutettava loppuyleisö saadaksesi heiltä heidän toinen äänensä. Ei pidä myöskään unohtaa, että kukaan ei voita etukäteen ja finaalissa tuomaristo päättää lopullisen voittajan.

Kuinka tuomariston äänestäminen toimii?

Finaalissa tuomaristo valitsee voittajan. Kukaan ei voita vain isolla yleisöllä tai kavereilla, vaan tuomaristo yksin päättä Emergenza Festivalin voittajan. Finaalissa oleva tuomaristo tulee koostumaan viidestä musiikkialalla työskentelevästä henkilöstä. Ensimmäisellä ja toisella kierroksella pientuomaristo päättää illan lempiyhtyeensä. Jos tämä yhtye ei ole yleisöäänestyksen voittajien joukossa, he jatkavat kilpailussa kuitenkin. Tuomaristolla on useita kriteereitä voittajan valitsemiseen. Nämä kriteerit käydään läpi ensimmäisessä tapaamisessa, jotta voitte valmistautua kunnolla.

Mistä löydän konsertti-illan tulokset?

Kaikki tulokset löytyvät internetsivuiltamme. Valitse ensin kieli ja sitten kaupunki nähdäksesi tarkat tulokset joka illalta.

FAQ LIPUTMiten konsertteihin pääsee yleisöksi?

Emergenza antaa jokaiselle yhtyeelle 100 lippuja, joten he voivat itse lähestyä suoraan kannattajiaan. Fanit ja ystävät säästävät rahaa, jos he ostavat lippunsa suoraan yhtyeen jäseniltä, sillä ennakkoliput ovat edullisempia kuin ovelta ostettavat liput. Jokainen yhtye saa myytäväksi saman määrän lippuja. Tällä pyritään varmistamaan se, ettei yleisössä olisi vain yhden yhtyeen faneja. Yhtyeiden ei ole kuitenkaan pakko myydä lippuja, mutta voi olla vaikeaa päästä jatkoon, jos yleisössä ei ole lainkaan omia kannattajia, yleisön äänethän ratkaisevat.

Täytyykö meidän maksaa liput etukäteen?

Ei.

Täytyykö meidän myydä kaikki liput?

Ei. Yhtyeet voivat myydä niin paljon tai vähän lippuja kuin he haluavat, mutta myymättömät liput täytyy palauttaa Emergenzalle.

Voimmeko saada enemmän lippuja myytäväksi?

Jos illan konsertti ei ole loppuunmyyty ja lippuja on saatavilla, voitte saada alkumäärää enemmänkin lippuja mikäli saatte ne myytyä.

Onko tärkeää, että yhtyeet mainostavat esiintymistään itse?

On tietysti. Emergenzan tehtävä on järjestää ikimuistoinen konsertti ja tarjota nuorille yhtyeille parhaat mahdolliset olosuhteet. Mutta konserttien järjestäminen useille yhtyeille ja pienelle yleisölle ei ole kovin kannustavaa. Emergenza mainostaa konsertteja kaikissa tärkeimmissä sanomalehdissä, radiossa ja internetissä sekä ilmoittaa yhtyeiden soittoajat internetsivuillaan. Tämä mainostaminen ei kuitenkaan välttämättä tavoita suoraan kaikkien yhtyeiden yleisöä. On usien vaikeaa saada ihmisiä katsomaan uusia nousevia yhtyeitä, joista he eivät ole koskaan kuulleetkaan. Siksi on tärkeää, että yhtyeet mainostavat omaa esiintymistään myös itse. Festivaali pohjautuu järjestäjien ja esiintyjien yhteistyölle: molempien on tehtävä töitä, jotta paikalle saadaan loistoyleisö. Tätä varten annamme yhtyeille julisteita, joihin he voivat täyttää oman nimensä, esiintymisaikansa jne. Annamme myös jokaiselle yhtyeelle 100 lippua, joita he voivat myydä kannattajilleen suoraan.

Käyvätkö liput jokaisena iltana?

Eivät. Liput käyvät vain sinä iltana kun niitä myyvä yhtye esiintyy.

Pääsevätkö ystävät, tyttö-/poikakaverit, vanhemmat yms. ilmaiseksi sisään?

Valitettavasti eivät. Yhtyeen ulkopuolisille ihmisille ei ole tarjolla ilmaislippuja. Mutta jos myytte kaikki teille annetut liput, saatte vapaalippuja, jotka voitte antaa kenelle vain haluatte.

Jos meillä on konsertin jälkeen myymättömiä lippuja, saammeko niistä rahat takaisin? Tai voiko liput käyttää jonain toisena iltana?

Valitettvasti ette. Lipuista ei saa rahoja takaisin. Lipuissa on päiväys, mikä tarkoittaa ettei niitä voi käyttää minään muuna iltana.

Mitä tapahtuu, jos hukkaamme liput, joista olemme vastuussa?

Joudutte valitettavasti maksamaan niistä. Älkää siis hukatko niitä!

Pääsemmekö katsomaan festivaalin muita konsertteja ilmaiseksi?

Kyllä. Kaikki festivaalii osallistuvat muusikot pääsevät ilmaiseksi katsomaan kaikkia muita konsertteja Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa. Voit hankkia ilmaislippusi internetsivuilta (seuraa linkkiä ”Täydellinen festivaaliaikataulu”). Jos mukanasi tulee ystäviä tai perheenjäseniä, he joutuvat kyllä maksamaan sisäänpääsystään.

ILMOITTAUTUMINEN